Novinky RSS



Deň otvorených pivníc MVC

Navštívte nás 15. - 16. 11. počas dňa otvorených pivníc MVC. V našom vínnom archíve ochutnáme nielen mladé vína z tohtoročnej úrody ale prvý krát aj naše barikové vína a ľadové víno. Tešíme sa na Vás

Pokračovať v čítaní



Takto sa z klasického vína stáva bio

Veľa ľudí si v poslednej dobe dáva záležať na tom, aby sa stravovali zdravo. Záujem o bio a eko potraviny stále narastá. Bio víno chceme vyrábať aj my, avšak vedie k tomu dlhá cesta. Nie je to len zasadiť a zozbierať Aby bolo víno z nášho vinohradu kvalitné, potrebujeme aby mal vinič dobrý zdravotný stav. To znamená, že hrozno musí byť vyzreté a zdravé. Počas jeho rastu sa často stáva, že ho ničia plesne a huby alebo mu odoberajú živiny rôzne buriny. Aby ho neničili, musíme vinič ošetrovať, samozrejme, iba dovolenými prostriedkami a štandardizovanými postupmi. Iba tak dokážeme bojovať proti škodcom. Zrada je však v tom, že pokiaľ chceme vinič ochrániť postrekmi, dostáva zabrať aj samotný ker, nie len škodca. ...

Pokračovať v čítaní



Zaspomínajte si na leto s mladými vínami

Azda neexistuje človek, ktorý by sa netešil na burčiakmi preplnené jarmoky či vinobrania. Po burčiakovom období, ktoré je oslavou oberačiek však prichádza na rad mladé víno, s ktorým sa veľmi jednoducho spomína na leto. Prečítajte si, čo mladé víno je a prečo sa ho oplatí ochutnať. Víno, ktoré má len zopár týždňov Mladým vínom môžeme nazvať všetky vína, ktorých hrozno je zbierané a produkt fľašovaný v rovnakom roku. Nie sú vyrábané na archívne uskladnenie, skôr sú určené na rýchlu spotrebu. Najlepšie mladé vína sa vyrábajú z muškátových odrôd. V PD Vinohrady máme takéto odrody tri - Irsai Oliver, Muškát Ottonel a Müller Thurgau. Predávajú sa fľašované a sudové, pričom sudové sa môže ponúkať takmer hneď po zbere. Celé to odštartovali...

Pokračovať v čítaní